Droge, dorre temperaturen en de invloed van de kust zorgen voor gezonde, zilte druiven die worden geproduceerd door zijn drie hectare oude wijnstokken. Rode en witte druiven worden met hun hele tros (met steel en al) mee gefermenteerd, met de voeten gestampt en drie dagen op de schil gelaten om soepele tannines te ontwikkelen.
Fuchsia van kleur, bloeiende salie, gemalen verse piment, zoute kersen 'kool-aid' en een framboos die de funky kippendans doet. Geniet ervan bij alles wat pittig is!
Een paar uur ten zuiden van Barcelona, aan de Middellandse Zeekust van Valencia, voelt het aan als een levende ansichtkaart. Wijnmaker Roger Díaz verbouwt en fermenteert natuurlijke wijnen die geschikt zijn voor elke dag van de week.
Hij is niet de enige, er zijn anderen in de regio die de tradities van wijnmaken met weinig interventie herontdekken, met daarnaast een handvol spectaculaire lokale druivensoorten zoals tardana en embolicaire (ook bekend als trepat).