Peach, gooseberries and lemongrass. Velvety soft, yet still crispy with a round, long aftertaste!
Arensbak Effervescent is crafted on a base of Wuniuzao Longjing green tea. The tea itself has delicate notes of dried grass and flowers that complement the final ARENSBAK Effervescent greatly.
It’s made on a base of kombucha and to create its elegant taste, gooseberries, peach and a hint of lemon grass are infused in the second fermentation. The scent of lemongrass is especially characteristic to ARENSBAK Effervescent. Before the fine drops are tapped, ARENSBAK Effervescent is layered with oak to enrich its structure and tannins. An absolute crisp non alcoholic sparkling wine alternative.
"Door hem te laten rijpen op houten vaten krijg je een gelijkaardige ‘rondeur’ en tannines zoals bij een mousserende wijn. Fruitig en speels, maar niet te zoet – ideaal bij zomerse gerechten zoals burrata met perzik, mosselen of ceviche."
- Daan Guelinckx, wijnconsulent voor onder meer hotel The Standard in Brussel en sommelier bij Eppo in Antwerpen en Pépin in Luik.
fles - 75cl